A+ R A-

Vabilo

E-pošta Natisni PDF

KOMEDIJAPODZVEZDAMI2017 pasica page 001

KOMEDIJA POD ZVEZDAMI 2017

Ljubljanski grad

27.8. - 30.08. 2017

Spoštovani ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči!
 
Že enajstič  vas pred koncem poletja vabimo na ljubljanski grad, na festival smeha, ljubezni in dobre družbe, v čarobnem grajskem
okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd - tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

11. festival KOMEDIJA POD ZVEZDAMI
bo potekal od 27. avgusta do 30. avgusta 2017 na ljubljanskem gradu in prinaša 4  komedije ob katerih se boste gotovo od srca nasmejali.
 
Veselimo se vašega obiska in vaše podpore neodvisnemu festivalu, ki ga poganja obilo dobre volje. 

 

 

PROGRAM

NEDELJA, 27. 8., ob 20.30 – JAMSKI ČLOVEK
PONEDELJEK, 28. 8., ob 20.30 – SJAJNI MOMCI (Zlati fantje)
TOREK, 29. 8., ob 20.30 – ŠE VEDNO MAME   
SREDA, 30. 8., ob 20.30 – BOKSARSKO SRCE

 

Nedelja, 27.8. ob 20.30 JAMSKI ČLOVEK


monokomedija
Gustav film, Theater Mogul, SiTiTeater BTC

jamski clovek

Največkrat odigrana gledališka predstava v Sloveniji, ki navdušuje ženske in moške vseh generacij, se vrača v čudoviti letni ambient grajskega dvorišča.

Komični fenomen v izvedbi Uroša Fürsta, ki je letos praznoval 15 let neprekinjenega igranja in rekordnih 700 ponovitev. Skoraj 200.000 nasmejanih gledalcev že ve, da so odnosi med spoloma komedija, čeprav se nam največkrat ne zdijo prav nič smešni.

BALZAMIČEN NANOS ZA VSAK ODNOS

Komedija, nastala na podlagi avtorjevih antropoloških, socioloških in psiholoških študij, spretno ironizira odnose med spoloma, ki se trudita ljubiti in biti ljubljena, si ustvariti dom in družino... Na duhovit in sproščen način jima pomaga razumeti zakaj prihaja do vsakdanjih konfliktov med njima in ju pripravi do tega, da se končno nasmejeta tistemu kar ogroža njuno zvezo.Pridita še preden se skregata!

Nakup vstopnice

 

 Ponedeljek, 28.8. ob 20.30 SJAJNI MOMCI (Zlati fantje)

15870 sjajni momciPopularni trio iz priljubljene serije Lud, zbunjen, normalan v gledališki komediji leta prihaja na grajsko dvorišče!

Haryjev bratranec Zlatan povabi upokojena komika Haryja in Alyja k sodelovanju v TV-oddaji, posvečeni komediji od antike do danes, v kateri naj bi odigrala svoj skeč »Kod doktora« (»Pri zdravniku«), ki sta ga skupaj igrala desetletja. Težava je v tem, da sta Hary in Aly že pred dvanajstimi leti prekinila vse stike. Ob prigovarjanju Zlatana poskušata slavna igralca obnoviti sloviti skeč. V spremstvu številnih nesoglasij in nasprotovanj se njun ponovni javni nastop spremeni v komično polomijado. Mustafa Nadarević, Senad Bašić in Moamer Kasumović so »Zlati fantje«!

Predstava bo v bosanskem jeziku.

 

Predstava Sjajni momci je razprodana. V primeru lepega vremena, bo na voljo na dan predstave še nekaj vstopnic.

 

Torek, 29.8. ob 20.30 ŠE VEDNI MAME

komedija

15868 predstava mame 74 foto marko delbello ocepek 800x533Po uspehu komedije Mame se na Ljubljanski grad vrača sveža in še bolj odkrita komedija, ki je navdušila tudi občinstvo na Dnevih komedije 2017 v Celju.

Sedem let, ena kriza, dva bivša in trije novi, da o kilah niti ne govorimo. A mame so še vedno mame. Mulčki so zrasli v mule in mulce, njihove mame pa najdejo čas – sicer komaj in stežka –, da se dobijo vsaj enkrat tedensko. A ne tako, kot smo jih vajeni, ležerno, v oblakih dima, čvek sem, drink tja … Ne, ne, tokrat gre zares! Pripravljajo se na glasbeno-plesno točko v okviru dobrodelnega koncerta, izkupiček katerega bodo namenile sirotišnici, od koder je vnukinja sestrične bivše tašče novega partnerja Irminega bivšega. Do koncerta jih loči le še pet vaj, od katerih se prav nobena ne odvije po načrtih. Jim bo uspelo?

besedilo: Jera Ivanc
režija: Uroš Fürst
igrajo: Mojca Fatur, Leja Jurišić, Barbara Medvešček, Vesna Pernarčič in Ana Urbanc (žlahtna komedijantka 2015 za vlogo Lize v predstavi Mame)
produkcija: Kreker in SiTi Teater BTC

Nakup vstopnice

 

Sreda, 30.8. ob 20.30 BOKSARSKO SRCE

 komična drama

15869 boksarsko srce urska boljkovac 45 1 1600x1200 800x495Kako lahko nekdanji boksar, ki je vse življenje živel med nasiljem in športom, jeznemu mladeniču pomaga prerasti, premagati in se osvoboditi vse agresivnosti, ki jo nosi v sebi? Dva boksarja, dve generaciji in ena odlična predstava, ki vas ne bo le nasmejala, ampak tudi ganila do solz. V uspešnici z več kot 100 ponovitvami sta svoje moči združila oče in sin, Iztok Valič in Domen Valič, ki sta skupaj zaigrala tudi v popularni televizijski seriji Usodno vino. 

besedilo: Lutz Hübner
prevod: DarkoČuden
režija: Samo M. Strelec
igrata: Iztok Valič in Domen Valič
produkcija: LGL, Valič teater in SiTi Teater BTC

Nakup vstopnice

 

Predstave Gustav filma so znane širom Slovenije, kot kvalitetne predstave, ki privlačijo množice gledalcev. Celo tako, da se nekateri gledalci znova in znova vračajo in pogledajo isto predstavo tudi večkrat.

Predprodaja vstopnic: www.mojekarte.si in na prodajnih mestih Petrol Ticket logoin na www.eventim.si.


 Več informacij o posameznih predstavah in festivalu Komedija pod zvezdami, lahko najdete
na:   www.komedijapodzvezdami.si.

                                          
 
V upanju, da se srečamo na festivalu Komedija pod zvezdami  vas lepo pozdravljamo.
 


Gustav team

 Gustav film LOGO transparent

 

 

Za katero igro ste kupili karto?