Spoštovani,

 

Zaradi slabe vremenske napovedi, bo današnja predstava FOTR prestavljena v Festivalno dvorano, Vilharjeva 11.

Začetek predstave bo ob 21:00.

V festivalni dvorani pred prestavo, nakup vstopnic ne bo mogoč. 

 

                                                                                         Gustavfilm

A+ R A-

Vabilo

E-pošta Natisni PDF

KOMEDIJA POD ZVEZDAMI 2018

Ljubljanski grad

28.8. - 31.08. 2018

Spoštovani ljubitelji gledališ?a, smeha in ?arobnih poletnih no?i!
 

Tudi letos se na Ljubljanski grad vrača tradicionalni festival Komedija pod zvezdami. V čudovitem ambientu grajskega dvorišča se boste med drugim lahko nasmejali uspešnicam Brade s Perico Jerkovićem, Boštjanom Gorencem Pižamo in Gašperjem Bergantom, Jamski človek z Urošem Fürstom, Tvoj bodoči bivši mož z Vidom Valičem in Fotr z Ladom Bizovičarjem. V primeru, da zvezde ne bodo naklonjene izvedbi na prostem, bodo predstave odigrane na odru Festivalne dvorane.


 
Veselimo se vašega obiska in vaše podpore neodvisnemu festivalu, ki ga poganja obilo dobre volje.

PROGRAM

torek, 28. 8., ob 20.30 – BRADE
sreda, 29. 8., ob 20.30 – JAMSKI ČLOVEK
četrtek 30. 8., ob 20.30 TVOJ BODOČI BIVŠI MOŽ  
petek, 31. 8., ob 20.30 – FOTR

 


torek, 28.8. ob 20.30 BRADE

komedija

Brade promo HQ JernejKokol 21A poznate tistega? Pridejo v bekstejž Gorenc, Bosanc in tip iz neke štajerske vukojebine ... Ne, ne poznate! Ker se še ni zgodilo. Razen na odru v uspešnici Brade!

Boštjan Gorenc - Pižama, Perica Jerković in Gašper Bergant v novem šovu ob obilju svežih šal prinašajo tudi ekskluzivni vpogled v zakulisje stendap scene. Seks v avtu, nenavadni tatuji, vzgajanje otrok in resničnostni šovi bodo le nekatere izmed tem, ki se jih bo dotaknil bradati cvetober slovenske samostoječe komedije.

Najbolj kosmata komedija BRADE ponuja poldrugo uro smeha v razposajeni moški družbi brez dlake (zgolj) na jeziku. Pripravite se na zabavno mešanico skečev in stendapa, kot jih do sedaj na področju nekdanje Avstro-Ogrske še nismo videli!

 

Sreda, 29.8. ob 20.30 JAMSKI ČLOVEK

monokomedija
Gustav film, Theater Mogul, SiTiTeater BTC

Jamski clovek 700 53 foto Marko Delbello OcepekNajvečkrat odigrana gledališka predstava v Sloveniji, ki navdušuje ženske in moške vseh generacij!

Komični fenomen v izvedbi Uroša Fürsta, ki je letos praznoval 15 let neprekinjenega igranja in rekordnih 700 ponovitev.  Skoraj 200.000 nasmejanih gledalcev že ve, da so odnosi med spoloma komedija, čeprav se nam največkrat ne zdijo prav nič smešni. Pridita, še preden se skregata!

BALZAMIČEN NANOS ZA VSAK ODNOS!

Komedija, nastala na podlagi avtorjevih antropoloških, socioloških in psiholoških študij, spretno ironizira odnose med spoloma, ki se trudita ljubiti in biti ljubljena, si ustvariti dom in družino... Na duhovit in sproščen način jima pomaga razumeti zakaj prihaja do vsakdanjih konfliktov med njima in ju pripravi do tega, da se končno nasmejeta tistemu kar ogroža njuno zvezo.

 

četrtek, 30.8. ob 20.30 TVOJ BODOČI BIVŠI MOŽ

monokomedija 

TBBM banner 2 3 021Vid Valič bi se rad poročil. Že od nekdaj. Ampak, kaj narediš, če se hočeš poročiti, pa ne najdeš prave? Kaj narediš, če najdeš pravo, pa se ona noče poročiti s tabo? Kaj narediš, če zasnubiš 20 žensk v dveh letih in ti vsaka reče NE?! In kaj narediš, če ti kakšna dejansko reče DA?

»Samsko življenje večinoma ni izbira, ampak posledica. Če si samski pri 25-ih, si normalen moški, če si samski pri 35-ih letih, te imajo ljudje za psihopata ali geja. Ampak kakšno zvezo imajo z vsem tem menihi?«

»Kako osvajati žensko, s katero se hočeš družiti samo en večer, in kako osvajati žensko, da bo ostala s tabo dlje časa? Ali plešavost pomaga? Kakšna je formula za uspešen zmenek? Pojma nimam! Sem jih dal pa veliko čez.«

»Zakaj toliko parov živi na koruzi in drugih žitaricah? Zakaj je poroka za ljudi samo še list papirja, ki ga ni nujno imeti. Zakaj smo romantično poroko zamenjali za višje otroške dodatke in cenejšo šolsko prehrano? Pravijo, da je poroka draga stvar, ampak na matičnem uradu pravijo, da je prvič zastonj.«

»Zakaj se ljudje spremenimo, ko se navadimo drug na drugega? Zakaj ne moremo ostati tako prijazni in uvidevni, kot smo bili na prvem zmenku? Kdaj se romanca izgubi, kako jo lahko pripeljemo nazaj in kje nam pri tem lahko pomaga udomačeni piton?«

V osebno izpovedni komediji bo Vid Valič iskal odgovore na ta vprašanja in morda

bo prav on tisti, ki bo na koncu rekel DA. Najbrž ne ... ampak mogoče ...

»Tvoj bodoči bivši mož« je komedija, kjer boste našli koščke svojega življenja, ki jih boste lahko lepili skupaj in Valič vam bo priskrbel lepilo.

Opomba: Gledalke in gledalci ob nakupu vstopnice ne dobijo dejanskega lepila.

 Več informacij in nakup vstonic na: www.vidvalic.si/.

 

petek, 31.8. ob 20.30 FOTR

monokomedija

baner ffPostati oče ni posebej zapleteno, se pa zaplete takoj za tem. Sveže pečeni oče prihaja z besedo na dan. Ni ati, ni oči, ni ata in ni tata...

Lado Bizovičar je FOTR!
Duhovita izpoved o objemih in poljubih, majhnih in velikih odločitvah, testu nosečnosti z modrim rezultatom, ginekologu, požrešni ženi, velikem trebuhu, neopisljivem rojstvu ter neobhodnih spremembah, ki sledijo - neprespanih nočeh, utrujenosti, umazanih plenicah, dragih igračah in mulcu, ki si ga je kljub vsemu želel.

Za vse fotre in mame, bodoče, aktualne in ostale...

premiera: marec 2010, 271 uprizoritev.

 

Predstave Gustav filma so znane širom Slovenije, kot kvalitetne predstave, ki privlačijo množice gledalcev. Celo tako, da se nekateri gledalci znova in znova vračajo in pogledajo isto predstavo tudi ve?krat.

Predprodaja in prodaja vstopnic: www.mojekarte.si in www.eventim.si in prodajna mesta v sistemu Eventim.si (Pri nakupu vstopnic v sistemu Eventim se kupcu  dodatno zaračuna 1,5 EUR (22% DDV vključen) za stroške obdelave nakupa (order fee) na celotni nakup, ne glede na število kupljenih vstopnic.)

UGODNOST ZA IMETNIKE SPAR PLUS KARTICE: 15 % popust na vse predstave festivala Komedija pod zvezdami.

Popust je možno izkoristiti ob predložitvi SPAR plus kartice na prodajnem mestu info točka BTC - dvorana A, najkasneje dan pred predstavo. Popust ne velja na dan predstave. Popusti se ne seštevajo. Z eno SPAR plus kartico je možen nakup največ dveh vstopnic za posamezno predstavo: https://www.spar-klub.si/ponudba/komedija-pod-zvezdami-2018-300

Nakup vstopnic za predstave je možen tudi na vseh prodajnih mestih na Ljubljanskem gradu in spodnji postaji tirne vzpenjače.

                                             
 
V upanju, da se srečamo na festivalu Komedija pod zvezdami  vas lepo pozdravljamo.


Gustav teamlogo